Kurban Bayramı Kutlamaları
UŞAK SERAMİK SAN. A.Ş.
ÖZ Hanedan Pide ve Kebap Salonu ÖZ Hanedan Pide ve Kebap Salonu
UŞAK SERAMİK SAN. A.Ş.

Müjde! Banaz’da Kurulan Fabrika Çok Yakında Üretime Geçecek

Müjde! Banaz’da Kurulan Fabrika Çok Yakında Üretime Geçecek

Müjde! Banaz’da Kurulan Fabrika Çok Yakında Üretime Geçecek
Müjde! Banaz’da Kurulan Fabrika Çok Yakında Üretime Geçecek Ali Demir
Bu içerik 7587 kez okundu.

Haberin galerisi için tıklayın!

Banaz’ın Kızılhisar Köyü’nde bulunan ve halen yapımı devam etmekte olan yabancı ortaklı AMCOL Mineral Madencilik San. Tic. A.Ş ‘ne ait fabrika  tahminen 2018 yılı ocak ayında üretime geçecek.Fabrika Müdürü  Fırat Koçak fabrikanın kapılarını sitemize açarak  yeni kurulan fabrika hakkında açıklamalarda bulundu.

Amcol Mineral Madencilik A.Ş. , 1994 yılından beri Edirne Enez’de fabrikası ve İstanbul’da merkez ofisi ile faaliyet göstermektedir. Firma 2007 yılında Amcol International  ve 2014 yılında da Minerals Technologies firmasının bir parçası olmuştur.

Firma faaliyetleri ağırlıkla bentonit ve kil bazlı farklı katma değerli son ürünler üretimi üzerine olup, sürekli geliştirme ve büyüme hedefleri doğrultusunda özellikle son 10 yılda yatırımlarını yönlendirmektedir.  100’ün üzerinde istihdam ile ürettiği ürünleri %70’e yakınını ihraç eden hem ülke ekonomisine hem de aktif olduğu bölgelerde yöre halkına katkı sağlayan , kendi sektöründe lider bir kuruluş olarak faaliyet göstermektedir.

Proje Bedeli yaklaşık 11 Milyon Dolar

Çalışan Sayısı, dışarıdan hizmet alımı ile tek vardiya için 20 kişi olup, vardiya sayısı arttırıldıkça bu sayınında arttırılması planlanmaktadır.

Büyümeye ve katma değerli ürünlerin üretimine yönelik yatırımlarımızdan bir tanesi de Uşak Banaz’da şu anda yapım aşamasında olan üretim tesisimizdir. Bu fabrikamızda, yine Uşak’ta çıkarmakta olduğumuz mineral cevherimizi işlemek ve sanayinin çeşitli kollarında kullanıma sunmak üzere bir üretim planlamaktayız. Çıkarttığımız cevherin zenginleştirilmesi ve son ürün formatına getirilmesi esasına dayanan prosesimiz, son derece teknolojik ekipmanlar ile çalışacak ve müşterilerimize yüksek kaliteli , beklentilerini sağlayacak ürünler temin etmeyi planlıyoruz.Ürünlerimiz ağırlıkça yemeklik ve mineral  yağ sektöründe ağartma toprağı olarak bilinen ve kullanılan ,rafinasyon sırasında yağların renginin açılmasında ve renk veren pigmentlerin giderilmesinde kullanılan mineral esaslı adsorban malzemeler olacaktır. 

Kurulu kapasitemiz yaklaşık 36 bin ton/ yıl mertebesinde olup, çok kısa bir sürede bu kapasiteye ulaşmak üzere de planlarımızı yapmış bulunuyoruz. Ürünlerimizin %80’ini de ihraç etmeyi planlıyoruz.

Banaz fabrikamızın bir yandan yöreye istihdam sağlayacak olması , bir yandan da fabrikanın nakliye vs gibi doğal ihtiyaçları sebebi ile hem Uşak hem de bölge ekonomisine iyi bir katkı sağlamasını hedeflemekteyiz. Fabrikada bir saatte 5 ton üretim yapılacak.Ayrıca ileriki tarihlerde vardiya saatlerinin artırılması öngörülüyor.

Amcol A.Ş. , hem teknolojik, hem yüksek kaliteli ürünler hem de çevreye saygılı proses teknikleri ile Uşak ve ülke ekonomimiz için güzel bir yatırımı tamamlama aşamasında olmanın gururunu yaşamaktadır. 

 Banaz Güncel Haber Sitesi olarak; fabrikayı ilçemizde kuran Amcol  Mineral Madencilik Firması yöneticilerine teşekkür eder,başarılı bir üretim gerçekleştirmelerini temenni ederiz.Fabrika Banaz’ımıza ve memleketimize hayırlı olsun.

 

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Banazda Kuzu Kokoreç Yalçın  Kokreçte Yenir
Banazda Kuzu Kokoreç Yalçın Kokreçte Yenir
Tarihi Eser Kaçakçıları'na Uşak Jandarmasından Operasyon
Tarihi Eser Kaçakçıları'na Uşak Jandarmasından Operasyon