Kurban Bayramı Kutlamaları
UŞAK SERAMİK SAN. A.Ş.
ÖZ Hanedan Pide ve Kebap Salonu ÖZ Hanedan Pide ve Kebap Salonu
UŞAK SERAMİK SAN. A.Ş.

Sigarayı Bırak Hayata Gülümse

Sigarayı Bırak Hayata Gülümse

Sigarayı Bırak Hayata Gülümse
Sigarayı Bırak Hayata Gülümse Ali Demir
Bu içerik 1315 kez okundu.

9 Şubat “Dünya Sigarayı Bırakma Günü” olması sebebi ile Medical Park Uşak Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. Murat YÜZÜAK konu ile ilgili önemli bilgiler verdi.
Sigara kullanımının, başta kanser, kalp ve akciğer hastalıkları olmak üzere 50’den fazla sağlık sorununa neden olduğunu belirten Uzm. Dr. Murat YÜZÜAK, aktif ve pasif sigara içiciliğinin ölümlere, hastalıklara, psikolojik ve maddi sorunlara yol açtığını, bu sorunla mücadele edilmesi gerektiğini söyledi.
• Sigarayı bırakmak için kişinin motivasyonu’nun üst seviyede olması gerekir.
• Sigarayı bırakmak için en uygun olanı, yaklaşık 7-10 gün sonrasında bir gün tespit edip o gün sigaranın bırakılacağına karar verilmesidir. Hemen ardından bu karar yakınlar, komşular ve iş arkadaşları ile paylaşılmalıdır.
• GEREKTİĞİNDE YARDIM ALIN, Bırakmaya birkaç gün kala sağlık profesyonellerinden yardım almak, başarı oranını 4 kat arttırır.
• Sigara bırakma kararı verildikten sonra, evde işyerinde sigarayı hatırlatan malzemeler ortadan kaldırılmalıdır. Kül tablası, çakmak, kibrit gibi malzemeler göz önünde bulundurulmamalıdır.
• SİGARA İÇİLEN ORTAMLARDAN UZAK DURUN
• Zaman zaman sigarayı bırakmaya bağlı sinirlilikler görülebilir. Sinir sırasında derin ve yavaş nefes almak faydalı olabilir.
• Sigarayı bıraktıktan sonra az da olsa bir kilo alımı görülebilir. Ancak ilerleyen dönemlerde kolaylıkla bu kilolardan kurtulmak mümkündür. Hastalar bu dönemde diyete başlayarak, sigarayı bırakmanın yaratacağı stresi arttırmamalıdır. Sigarayı bıraktıktan sonra diyet yapabilirler.
• SIKINTILARDA SİGARAYA SARILMAYIN, Artık sigarayı bıraktım, bir daha başlamam” düşüncesi son derece tehlikelidir. Bağımlılık ölene kadar süren bir hastalıktır. Bu nedenle hiç gevşemeden sigaraya karşı hep uyanık olunmalıdır. Bir dert veya sıkıntı yaşadığınızda aklınıza ilk olarak hemen sigara gelir. Böyle durumlarda sıkıntıları hemen yakınlarla paylaşmak faydalıdır. Özellikle alkol, sigarayı bırakan kişi için eğer kullanıyorsa en büyük tuzaklardan biridir. Sigara ile birlikte alkol de bırakılırsa tekrar başlama ihtimali azalır. Eğer bırakılamıyorsa, sigaranın serbestçe içildiği açık alanlardan ziyade, kapalı ortamlarda ve mümkünse sigara içmeyen arkadaşlarla beraber olunmalıdır.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Banazda Kuzu Kokoreç Yalçın  Kokreçte Yenir
Banazda Kuzu Kokoreç Yalçın Kokreçte Yenir
Tarihi Eser Kaçakçıları'na Uşak Jandarmasından Operasyon
Tarihi Eser Kaçakçıları'na Uşak Jandarmasından Operasyon