Kurban Bayramı Kutlamaları
UŞAK SERAMİK SAN. A.Ş.
ÖZ Hanedan Pide ve Kebap Salonu ÖZ Hanedan Pide ve Kebap Salonu
UŞAK SERAMİK SAN. A.Ş.

31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü

31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü

31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü
31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü Ali Demir
Bu içerik 1059 kez okundu.

Medical Park Uşak Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. Murat YÜZÜAK, sigaranın Türkiye'de ve dünyada milyonlarca insanın sağlığını tehdit eden konumunu halen sürdürdüğünü söyledi.
Yüzüak, yaptığı açıklamada, tütün kullanımının sağlığa zararları konusunda toplumsal bilinç oluşturmak için tüm dünyada 31 Mayıs'ın Dünya Tütünsüz Günü olarak kutlandığını belirtti.
Sigaranın günümüzde en önemli hastalık ve ölüm nedenlerinden biri olduğunu belirten Yüzüak, şunları kaydetti: 
"Sigara önemli bir halk sağlığı sorunu olarak çeşitli fiziksel, sosyal ve ekonomik yönden olumsuz sonuçlara yol açan ciddi bir bağımlılıktır. Sigara kullanımı, akciğer hastalıkları, kalp ve damar hastalıkları gibi birçok hastalığa yol açmaktadır. Ayrıca sadece bireye değil, sigara dumanını soluyan diğer kişilere de ciddi zararlar vermekte, sigara ve diğer tütün ürünlerinin dumanına maruz kalan kişilerde de aynı hastalıklar görülmektedir.
Sigara kullanımı gelişmiş ülkelerde alınan önlemler ve toplumun bilinçlenmesi sonucunda giderek azalma eğilimi göstermektedir. Oysa gelişmekte olan ülkelerde sigara tüketimi artmaktadır. Sigaranın neden olduğu kanser ölümlerine bakıldığında da sorunun ne kadar ciddi olduğu açık olarak görülmektedir. Bu yüzden sigara kullanımının önlenmesi çalışmalarının önemi her geçen gün artmaktadır.
Bu kapsamda Sağlık Bakanlığı’nın “Dumansız Hava Sahası(havanı koru)”kampanyası ve çalışmaları başlamıştır. Bugün birçok ülkede kapalı alanlarda sigara içilmesi yasaklanmış durumdadır Ülkemizde de 4207 sayılı “Tütün Ürünlerinin Zararlarının Önlenmesi ve Kontrolü Hakkında Kanun” da, 2008 yılında yapılan düzenlemelerle kamuya açık tüm kapalı alanlar, 2009 yılında ise özel hukuk kişilerine ait olan lokanta, kahvehane, kafeterya gibi işletmelerde tütün ürünlerinin tüketilmesi yasaklanmıştır. Bu yasağın getirilmesindeki temel amaç sigara kullanılmadığı halde başkalarının kullandığı sigara dumanından zarar gören kişilerin korunmasıdır.”

 

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Banazda Kuzu Kokoreç Yalçın  Kokreçte Yenir
Banazda Kuzu Kokoreç Yalçın Kokreçte Yenir
Tarihi Eser Kaçakçıları'na Uşak Jandarmasından Operasyon
Tarihi Eser Kaçakçıları'na Uşak Jandarmasından Operasyon