Kurban Bayramı Kutlamaları
UŞAK SERAMİK SAN. A.Ş.
ÖZ Hanedan Pide ve Kebap Salonu ÖZ Hanedan Pide ve Kebap Salonu
UŞAK SERAMİK SAN. A.Ş.

Uşak İl Tarım Müdürü Banaz Güllüçam’da Yapay Mera Islah Çalışmalarını Yerinde İnceledi

Uşak İl Tarım Müdürü Banaz Güllüçam’da Yapay Mera Islah Çalışmalarını Yerinde İnceledi

Uşak İl Tarım Müdürü Banaz Güllüçam’da Yapay Mera Islah Çalışmalarını Yerinde İnceledi
Uşak İl Tarım Müdürü Banaz Güllüçam’da Yapay Mera Islah Çalışmalarını Yerinde İnceledi Ali Demir
Bu içerik 1532 kez okundu.

Uşak il Tarım Müdürü Ertan Keleş, hazırlanan Mera Islah ve Amenajman Projeleri kapsamında meralarının otlatma kapasitesinin arttırılması, ot kalitesinin iyileştirilmesi, köyün kaba yem açığının kapatılması ve hayvancılık ile uğraşan üreticilerimizin gelirlerinin arttırılması amaçlanmaktadır. Bu kapsamda İlimiz Banaz İlçesi Güllüçam Köyü'nde mera ıslah çalışması yürütülmektedir.

Çalışmaların son halini görmek üzere İl Müdürü Ertan KELEŞ ve Çayır, Mera ve Yem Bitkileri Şube Müdürü Murat KAHRAMAN merada incelemelerde bulundu.  

İl Müdürümüz Ertan KELEŞ yaptığı açıklamada "Güllüçam Köyü’müzün toplam mera varlığı 2.402 dekar olup 480 dekar alanda yapay mera tesis edilmektedir. Proje kapsamında 480 dekar arazi üzerinde sürüm işlemleri yapılarak otlayan hayvanların tercih etmediği, otlatma güçlüğü yaşatan istilacı bitki olan başta Kofa bitkisi olmak üzere diğer yabancı otlar arazi üzerinden uzaklaştırılmıştır. Bu işlemin ardından 4.400 kg yem bezelyesi ve 1.450 kg tritikale ekilişi yapılmaktadır. Toprak tavının yerinde olması ve yakın zamanda beklenen yağmurlar ile bereketli bir ekim sezonu olacağını temenni etmekteyiz. Ekilişi yapılan yem bitkilerinin hasadı yapıldıktan sonra kılçıksız brom, otlak ayrığı, çayır düğmesi ve yonca karışımıyla yapay mera tesis edilecektir. Tesis edilen bu alan bir yıl boyunca hayvan girişine kapatılacak olup bitki gelişiminin tamamlanması sağlanacaktır. Ayrıca arazi üzerine hayvanların su ihtiyacını karşılamak amacıyla bir adet betonarme sıvat önümüzdeki günlerde yapılarak hizmete sunulacaktır. Yapay mera tesisimizin köy halkına ait hayvanların kullanımına açılması ile hem üreticimizin girdilerini azaltıp karlılık oranını artırmak hem de tüketicimize daha uygun fiyatlarla kırmızı ete ulaşmayı sağlamak hedefimizdir" dedi.

Bakanlığımız olarak üreticilerimizin alın terinin değer bulup refahlarını arttırmaya yönelik olarak ıslah çalışmalarımız devam edecektir.

Kaynak:İl tarım müd.web s.

 

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Banazda Kuzu Kokoreç Yalçın  Kokreçte Yenir
Banazda Kuzu Kokoreç Yalçın Kokreçte Yenir
Tarihi Eser Kaçakçıları'na Uşak Jandarmasından Operasyon
Tarihi Eser Kaçakçıları'na Uşak Jandarmasından Operasyon