Kurban Bayramı Kutlamaları
UŞAK SERAMİK SAN. A.Ş.
ÖZ Hanedan Pide ve Kebap Salonu ÖZ Hanedan Pide ve Kebap Salonu
UŞAK SERAMİK SAN. A.Ş.
Sağlıklı Olmak İçin Hareket Etmenin Önemi
Dr. Tolgay ÇAKMAK

Sağlıklı Olmak İçin Hareket Etmenin Önemi

Bu içerik 2159 kez okundu.
Reklam

Değerli Banazlı Hemşehrilerim,Banaz Güncel Haber Com Sitesi editörü Hüseyin Yalçın

 Beyin projesi bu sitenin daha da gelişmesi ve BANAZ için faydalı bir site olması için bana sağlık köşesi yazarı teklifi için geldi, ben de kabul ettim. İnşallah faydalı olur . Kendisine ve emeği geçen herkese teşekkür ederim.     Bu haftaki yazım;                   

Sağlıklı Olmak İçin Hareket Etmenin Önemi        

 Sağlıklı olmak İçin Hareket Et' , fiziksel aktivitenin önemi, günde 30- 45 dakikalık yürüyüşün insan hayatına olumlu etkisi çok önemlidir. 

Sağlıklı olmak, kişinin bedenen, ruhen ve sosyal yönden tam bir iyilik halinde olmasıdır. Sağlıklı bir yaşam ancak sağlıklı bir beslenme düzeni ve fiziksel hareketlilik ile mümkündür. Gelişen teknoloji ve değişen sosyal yapı, hareketsiz bir yaşam tarzını beraberinde getirmiş, bireyler günün büyük bir bölümünü televizyon veya bilgisayar başında geçirmeye başlamıştır. Yakın mesafelerde dahi yürüyüşün tercih edilmemesi, merdiven yerine asansörün kullanılması, son dönemlerde alışverişin internet aracılığıyla yapılması harcanan enerji miktarımızı azaltmış, başta şişmanlık olmak üzere, kalp-damar hastalıkları, eklem rahatsızlıkları, diyabet ve birçok sağlık sorununa neden olmuştur". 

Sağlıklı bir nesil için egzersizin günlük yaşamın bir parçası haline getirilmesi gerekir. "Ebeveynler bu konuda çocuklarına iyi örnek olmalılar. Günlük 30-45 dakika orta şiddette bir fiziksel aktivite sağlığın korunması ve hastalık risklerini azaltması bakımından büyük öneme sahiptir" . Günde 10 bin adım atmanın önemini vurgulayarak, "Düzenli yürüyüş, kan dolaşımını hızlandırarak, kalp-damar hastalıkları riskini azaltır. Metabolizmanın aktif olmasını sağlar. Sağlıklı beslenme ile birlikte kilo kontrolünde etkilidir. Kemikleri güçlendirir. İnsülin duyarlılığını arttırarak, insülin direncini kırar. Stres düzeyini düşürür. Depresyona karşı korur. Cinsel performansı artırır. Sindirimi kolaylaştırır. Yaşlanmayı geciktirerek genç, canlı bir görünüm sağlar. Zihinsel faaliyetleri canlı tutar. Mümkün olduğunca yürümeye gayret edelim. 

Sevgi ve Saygılarımla .                          

Dr Tolgay Çakmak 

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
Ali     2017-07-20 Elimden geldiğince her gün spor ve yürüyüşe zaman ayırmaya çalışıyorum. Değerli bilgileriniz için teşekkür ederim.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Banazda Kuzu Kokoreç Yalçın  Kokreçte Yenir
Banazda Kuzu Kokoreç Yalçın Kokreçte Yenir
Tarihi Eser Kaçakçıları'na Uşak Jandarmasından Operasyon
Tarihi Eser Kaçakçıları'na Uşak Jandarmasından Operasyon