Banaz Bana Az Gali

Banaz Bana Az Gali

BANAZ - 2021-08-13 08:48:24

İlçemizde İsmail Can isimli kardeşimizin uzun yıllar kendi çabaları ile sergilemiş olduğu "Abooow Banaz'da Laf Çok Olur" adlı skeçlerin yer aldığı yeni program ve yeni ekiple Temmuz ayı sonrası perdelerini tekrar açıyor. 

Proje yapım sorumlusu olan Atatürk caddesinde esnaflık yapan Ahmet Şahin şöyle anlattı;

“İlçemiz insanları tüm toplumda olduğu gibi sosyal ve kültürel anlamda yıllar geçtikçe bir birbirinden koptuğunu acı bir şekilde görüyoruz. Güzeller güzeli ilçemizde ve köylerimizde önceden atadan bu zamana kadar gelen örf ve adetler artık yavaş yavaş unutulmaya hatta sessizliğine mahkûm bırakılıyor. 

Önceleri okullarda kısa piyesler yapılmak istendiğinde öğretmen içimizden seçerken bazılarımız hevesle isterken bazılarımız gerek sessiz sedasız kalmayı tercih ederken bu sanat dalına teşvik etmek için gerekli çalışmaları imkansızlıklara rağmen sahneye çıkınca her şey o heyecan ve mutlulukla ve merakla iyi giderdi. 

Şimdi ulusal kanallarda bazı günler de evimize kadar bu sanat ile ilgili olan çalışmalar  ilçemizde yanı başımızda amatör olarak başlayıp ama profesyonel olarak adımlar atmaya çalışırken maalesef ne duyaralı esnaflarımız, ne büyüklerimiz bu konuda bu etkinliğe karşı taşın altına elini sokuyor. 

Bireysel olarak yapılan bu çalışma da her şey doğal, basit olarak algılanıyor tam belki basit çalışmalar  oluyor ama kimse kulağını bu konuya açmıyor acımasız eleştirileri sıralıyor ve çok şeyler vermiyor ama çok büyük beklentiler isteniyor. 

Oyunu çalışılacak alanlar konusunda sıkıntılar bazen yaşanabiliyor, bazı aksaklıklar  sonucu bu olayı gerçekleştirmeye çalışan kişinin gücü bu olumsuzluklar yüzünden düşünce ister istemez kopukluklar  meydana geliyor ve ne oyunu sergilemeye çalışan ekip tat ne bu güzel etkinliğe izlemeye gelen bir tat alıyor. 

Kısaca bu oluşuma kulak tıkamak yerine herkes hissesi düşen oranda bir yerden tutsa gerekli noktalarda iş birliği yapılsa iyi olmaz mı bir düşünün derim. Ben bu oluşum ilk temeli atıldığı  günden bu yana rol almadım lakin o kadar neşeli ve hüzünlü olarak tanıdık oldum sessiz ve duyarsız kalamadı ve olaya dahil oldum. 

26 Ağustos perşembe günü saat 20:30'da  Banaz Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü Konferans salonunda sergilenecek olan bu güzel etkinliğe güç verelim ve sahip çıkalım.  Yarına ve yarınlara güzel adımlar ve eserler bırakmak için herkes hissesi düşen oranda bir şeyler yapabilir diye düşünüyor ilginize, alakanızdan sizlere ve sizi izleyen tüm takip edenleri size saygılarımı ve sevgilerimi sunuyorum “

Günün Diğer Haberleri