Kurban Bayramı Kutlamaları
UŞAK SERAMİK SAN. A.Ş.
ÖZ Hanedan Pide ve Kebap Salonu ÖZ Hanedan Pide ve Kebap Salonu
UŞAK SERAMİK SAN. A.Ş.

Kalp Hastalıkları Belirti Ve Şikâyetler

Kalp Hastalıkları Belirti Ve Şikâyetler

Kalp Hastalıkları Belirti Ve Şikâyetler
Kalp Hastalıkları Belirti Ve Şikâyetler Ali Demir
Bu içerik 3692 kez okundu.

Göğüs Ağrısı;
Koroner kalp hastalığına bağlı göğüs ağrısı, genellikle eforla, stresle veya yemek sonraları kalbin iş yükünün artmasıyla ortaya çıkan, dakikalarca sürebilen, dinlenmekle ya da dilaltı nitrat denilen dilaltı veya ağız içi spreyleri ve ilaçlarla azalan ya da geçen, göğüs kemiği veya sol göğüsten başlayıp sok kola, çeneye, sırta yayılabilen bir ağrıdır.
Nefes Darlığı;
Genellikle fiziksel aktivite ile başlar ve ilerleyici vasıfta olup, ileriki safhalarda geceleri yastık sayısını artırmaya, düz yatamamaya neden olabilir.
Ödem;
Kalp yetmezliğine bağlı olarak vücutta su ve tuz birikmesidir.
Gece İdrara Çıkma;
Gündüz saatlerinde vücutta biriken fazla su ve tuzun, uyku saatlerinde idrarla atılması nedeniyle, gecede 2 veya daha fazla sayıda tuvalete çıkmadır.
Bayılma;
Kalp hastalığına bağlı bayılma genellikle kısa süreli (birkaç dakika) ve ani olup, tam bir bilinç kaybı söz konusudur. Sözlü ya da ağrılı uyaranlara cevap alınamaz. Genellikle tekrarlayıcı ve ilerleyicivasıftır.
Çarpıntı;
Anormal olarak kalp atışlarının hasta tarafından göğüs bölgesinde ya da bazen karında hissedilmesidir. Özellikle normalden hızlı, düzensiz; terleme veya bayılmanın eşlik ettiği çarpıntılar kalp hastalığına işaret edebilir.
Siyanoz;
Genellikle el ve ayak parmakları ile dudaklarda, dokulara yeterli oksijen taşınamaması nedeniyle olan mavimsi renk değişikliğidir. Doğumsal kalp hastalıkları, ağır kalp yetersizlikleri, kapak hastalıkları nedeniyle olabileceği gibi ciddi akciğer hastalıkları da siyonaza yol açabilir.
Çabuk Yorulma;
Birçok nedeni olmasına karşın, kalp yetmezliğinin erken bir belirtisi olabilir. Özellikle yaşlılarda ve önceden bilinen koroner kalp hastalığı veya kapak hastaları olanlarda önemlidir.
☎ 444 44 84 numaralı Çağrı Merkezimizi arayarak veya https://bit.ly/2uZCVn1 e-randevu 
adresinden online olarak hızlı ve kolay bir şekilde randevularınızı oluşturabilirsiniz. #medicalpark #herkesiçinsağlık #medicalparkusak

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Banazda Kuzu Kokoreç Yalçın  Kokreçte Yenir
Banazda Kuzu Kokoreç Yalçın Kokreçte Yenir
Tarihi Eser Kaçakçıları'na Uşak Jandarmasından Operasyon
Tarihi Eser Kaçakçıları'na Uşak Jandarmasından Operasyon