Kurban Bayramı Kutlamaları
UŞAK SERAMİK SAN. A.Ş.
ÖZ Hanedan Pide ve Kebap Salonu ÖZ Hanedan Pide ve Kebap Salonu
UŞAK SERAMİK SAN. A.Ş.

İsveç’te Göğsümüz Kabardı Türk Akademisyen Kraliyet Ödülü Aldı

İsveç’te Göğsümüz Kabardı Türk Akademisyen Kraliyet Ödülü Aldı

İsveç’te Göğsümüz Kabardı Türk Akademisyen Kraliyet Ödülü Aldı
İsveç’te Göğsümüz Kabardı Türk Akademisyen Kraliyet Ödülü Aldı Ali Demir
Bu içerik 1904 kez okundu.

Türk bilim insanı Dr Hatice Zora'ya, "beyinde dil ve duygu gelişimi" konusunda “çığır açan çalışmaları” nedeniyle İsveç’te Kraliyet ödülü verildi.

1985 Uşak doğumlu olan başarılı dil bilimcimlz Hatice Zora Hacettepe üniversitesi mezunu. İsveç’te önce Lund Üniversitesinde master, sonra da Stockholm Üniversitesinde doktorasını başarıyla yaptı.

Beyinde dil ve duygu gelişimi ile nörofizyoloji alanında araştırmalarını sürdürüyor ve halen Stockholm üniversitesinde öğretim görevlisi olarak çalışıyor

Svenska Akademien (İsveç Dil Akademisi) genç dil bilimcimizi; “İnsanın bilişsel (dilsel) yeteneğinin nasıl ortaya çıkıp geliştiğini anlamamızı amaçlayan ve dil melodisel (prosodorik) alanda çığır açan araştırma çalışmasından” dolayı ‘Bernadotte Hanedanlığı’ 2019 yılı ödülüne layık gördü.

İsveç Kralı 16. Carl Gustaf; ünlü Nobel edebiyat ödülünü de dağıtan ve himayesinde olan İsveç Akademisinin ödül sertifikasını, 120 bin kronluk burs parasını ve Öland’da ki tarihi Hvita Villan (Beyaz villa) da 2 haftalık tatil hediyesini, 25 Nisan’da Saray’da Akademi daimi Sekreteri Anders Olsson’un refakatinde Bernadotte Kütüphanesi nde düzenlenen özel törende, genç akademisyenimize bizzat takdim etti.

Ne diyelim ? 
Tebrikler Dr Hatice Zora !

34 yaşındaki genç kadın bilim insanımızın İsveç’in 233 yılllık köklü dil kurumunun hanedanlık ödülüne layık görülmesi ve bunun bizzat hanedan eliyle takdim edilmesi, beni sanki bu ödülü kızım ya da kız kardeşim almışcasına sevindirdi ve gerçekten göğsümü kabarttı.

Bu başarının İsveç’teki tüm Türkiye kökenli kadın üniversite öğrencilerimize ve akademisyenlerimize örnek ve özendirici olması dileğiyle...

TANER YILDIZ

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Banazda Kuzu Kokoreç Yalçın  Kokreçte Yenir
Banazda Kuzu Kokoreç Yalçın Kokreçte Yenir
Tarihi Eser Kaçakçıları'na Uşak Jandarmasından Operasyon
Tarihi Eser Kaçakçıları'na Uşak Jandarmasından Operasyon