Kurban Bayramı Kutlamaları
UŞAK SERAMİK SAN. A.Ş.
ÖZ Hanedan Pide ve Kebap Salonu ÖZ Hanedan Pide ve Kebap Salonu
UŞAK SERAMİK SAN. A.Ş.

Vali Salim Demir, Şehit Aileleriyle Bir Araya Geldi

Vali Salim Demir ve İl Protokolü, Şehit Aileleriyle Bir Araya Geldi

Vali Salim Demir, Şehit Aileleriyle Bir Araya Geldi
Vali Salim Demir, Şehit Aileleriyle Bir Araya Geldi Ali Demir
Bu içerik 901 kez okundu.

Vali Salim Demir ve eşi Nezahat Demir, 15 Temmuz Şehitlerini Anma Demokrasi ve Milli Birlik Günü Etkinlikleri Çerçevesinde ev sahipliğini yaptıkları yemekte şehit aileleri ve gazilerle bir araya geldi.

Yemeğe, Vali Salim Demir ve eşi Nezahat Demir’in yanı sıra Uşak Milletvekilleri Mehmet Altay, Alim Tunç, Belediye Başkanı Nurullah Cahan, Uşak Üniversitesi Rektör V. Prof. Dr. Sayın Dalkıran, Vali Yardımcıları Mehmet Hulusi Kaya, İsmail Gürsoy, Mesut Taner Genç, Hukuk Müşaviri  Ayşe Şeyda Çağlar, İl Emniyet Müdürü İbrahim Ergüder, İl Jandarma Komutanı Albay Nedim Selbisu, Askerlik Şubesi Başkanı Binbaşı Mustafa Akyar, İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Nacar, şehit yakınları, gaziler ve aileleri katıldı. 

Vali Demir yemekte yaptığı konuşmada "Birlikte olmaktan en çok gurur ve huzur duyduğum, bir o kadar da hüzünlendiğim, Yüce Allah’ın herkese nasip etmediği ancak sizlerin sahip olduğunuz; şehit ailesi ve gazilerimiz olarak taşıdığınız unvanla, bizlerin en kıymetlisi, biz görmesek de onların bizi gördüğü şehitlerimizin emanetlerisiniz. Sözlerime devam etmeden, öncelikle tüm Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır, gazilerimize ve ailelerine şükranlarımı sunuyor, tüm davetlileri saygıyla selamlıyorum. Hoş geldiniz şeref verdiniz. Aziz Türk milletimizin kahraman evlatları tarihin her döneminde mukaddes bildiği değerler uğruna canı pahasına mücadele vermekten çekinmemiş, aynı kurtuluş savaşında olduğu gibi emperyalizmin bitmeyen saldırılarına eklenen 15 Temmuz’da da Fetullahçı terör örgütünce sahnelenen hain girişim amacına ulaşamamıştır. Bağımsızlığından asla taviz vermemiş bir milleti birilerine, bir yerlere kul köle yapacak bu hain girişim aziz milletimizin milli birlik ve beraberliğiyle akamete uğramış, 249 şehit ve yüzlerce gazimizle bu topraklarda ihanetin cezası bir kez daha verilmiştir" dedi. 

Şehitlerin canlarını verdikleri ve elde ettikleri şehitlik unvanı için, bu vatan için mümkün olsa bir daha aynı şeyi yapmaktan çekinmeyeceklerini ifade eden Vali Demir, "249 kişiye nasip olan bu mukaddes makam eminim ki o gece 15 Temmuzda sokaklara meydanlara sığmayan milyonların da göze aldığı, yoluna baş koyduğu bir sevdanın neticesidir.Sizler de işte böylesi mukaddes makamlara sahip şehitlerimizin şerefli ailelerisiniz, Yüce Rabbim sizleri ve bizleri onların şefaatine nail eylesin inşallah.Onlar bu vatan için yapabileceklerinin en ulvi olanını gerçekleştirdiler. Bir kısmı da çok yaklaştığı o makama talip olduğunu gazilik makamına erişerek gösterdi.Onların yüce Mevla nezdindeki yeri ne güzel bir makamdır, o ne yüce bir lütuf o ne yüce bir ikramdır. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın da sık sık ifade ettiği gibi şehitlerimizin manevi emanetlerinin ifadesi olan; tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet ülküsüne bizler de sıkı sıkıya sahip çıkıyoruz. Her ne kadar bu dünyada yerleri doldurulamasa da aziz hatıraları her zaman gözünüzün önüne gelse de unutmayın ki acınızı paylaşacak, sıkıntı ve dertlerinize ortak olacak, maddi ihtiyaçlarınızı mümkün olan en iyi seviyede karşılamak üzere bizler varız. İlimizde Sayın Cumhurbaşkanımız ve tek tek tüm bakanlarımızın temsilcisi olarak benim de gönlümün ve makamımın kapısı sonuna kadar açıktır. Davetimize icabet ettiniz, şeref verdiniz, birlikte daha güçlü ve daha mutlu olduk. Sağ olun var olun, hepinizi saygıyla selamlıyor hayırlı akşamlar diliyorum.  “ dedi.

Yemeğin ardından Vali Salim Demir, tüm davetlilerle tek tek tokalaşarak hatıra fotoğrafı çektirdi. 

Kaynak Uşak valiliği Web Sites

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Banazda Kuzu Kokoreç Yalçın  Kokreçte Yenir
Banazda Kuzu Kokoreç Yalçın Kokreçte Yenir
Tarihi Eser Kaçakçıları'na Uşak Jandarmasından Operasyon
Tarihi Eser Kaçakçıları'na Uşak Jandarmasından Operasyon