Kurban Bayramı Kutlamaları
UŞAK SERAMİK SAN. A.Ş.
ÖZ Hanedan Pide ve Kebap Salonu ÖZ Hanedan Pide ve Kebap Salonu
UŞAK SERAMİK SAN. A.Ş.

Tarım İl Müdürlüğü Banaz İlçemizde Nohut Tohumu Dağıttı

Tarım İl Müdürlüğü Banaz İlçemizde Nohut Tohumu Dağıttı

Tarım İl Müdürlüğü Banaz İlçemizde Nohut Tohumu Dağıttı
Tarım İl Müdürlüğü Banaz İlçemizde Nohut Tohumu Dağıttı Ali Demir
Bu içerik 1064 kez okundu.

İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan 2018 Yılı Bitkisel Üretimi Geliştirme Projesi kapsamında Uşak İl Özel İdaresi kaynaklı ve %50 hibe desteklemeli olarak alınan toplam 6.000 kg Azkan çeşidi nohut tohumu, 07 Mart 2018 tarihinde Banaz İlçemizdeki 40 üreticimize dağıtılmıştır.

Tohum dağıtım öncesinde üreticilerimizle konuşan İl Müdürü Erkan KAHRAMAN; "Uşak İli olarak yıllık ortalama 30.000 ton nohut üretimimiz olmakla birlikte, leblebilik nohut üretiminde Ülke genelinde yaklaşık %25'lik paya sahibiz. Biz bu üretim miktarının ve payının daha da artmasını arzu ediyoruz. Arazilerinizde ekim planlaması yaparken; mutlaka nohut, mercimek gibi baklagiller ekmenizi öneriyoruz. Çünkü Ülke genelinde nohut ve mercimek üretiminde eksiğimiz olduğundan ithal etmek zorunda kalmaktayız. Ayrıca toprağın azot yönünden ihtiyacını karşılamakta ve bir sonraki yılda ekimi yapılacak ürünlerin verimini arttırmaktadır.   İlimiz iklim koşularına adapte olmuş, hastalıklara daha fazla dirençli ekilebilecek nohut çeşitlerinden Leblebilik için Hisar, Yemeklik için ise Sarı98, Akça, Azkan çeşidini öneriyoruz. Özellikle Azkan soğuğa toleranslı olduğundan, Ocak ayında erken ekim yapılabilirsiniz. 15 Mart'ıda geçirmeyin. Tohum yatağının iyi hazırlanması, ekim derinliğinin 5-8 cm olması, dekara 5 kg üre veya DAP gübresi atılması ve yabancı ot ilacının muhakkak uygulanması ve dekara 12-14 kg tohum atılması uygun olacaktır.

Bunun yanı sıra her yıl sertifikalı tohum kullanmanız üretim kalitesini ve miktarını arttırarak sizlerin ekonomik olarak daha fazla kazanç elde etmenizi sağlayacaktır. Bakanlık olarak her yıl sertifikalı tohum kullanan üreticilerimize destekleme vermekteyiz.

Almış olduğunuz tohumlarının İlimiz nohut tarımına katkı sağlamasını diliyorum. Bu tip projelerimizin gerçekleşmesinde, başta Sayın Valimiz olmak üzere, İl Özel İdaremize, İl Genel Meclisi Üyelerimize ve emeği geçen herkese teşekkür eder, siz değerli üreticilerimize bol ve bereketli kazançlar dilerim " dedi.

Projeden faydalanan üreticilerimiz, memnuniyetlerini ifade edip, önümüzdeki yıllarda da benzer projelerin devam etmesini dileyerek, emeği geçenlere teşekkür ettiler.

Bakanlık olarak her zaman üreticilerimizin yanındayız ve yanında olmaya devam edeceğiz.

Kaynak:uşak il tarım müd.web sitesi

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Banazda Kuzu Kokoreç Yalçın  Kokreçte Yenir
Banazda Kuzu Kokoreç Yalçın Kokreçte Yenir
Tarihi Eser Kaçakçıları'na Uşak Jandarmasından Operasyon
Tarihi Eser Kaçakçıları'na Uşak Jandarmasından Operasyon