Kurban Bayramı Kutlamaları
UŞAK SERAMİK SAN. A.Ş.
ÖZ Hanedan Pide ve Kebap Salonu ÖZ Hanedan Pide ve Kebap Salonu
UŞAK SERAMİK SAN. A.Ş.

Genç Çiftçi Kadın Girişimcinin Büyük Başarısı

Genç Çiftçi Kadın Girişimcinin Büyük Başarısı

Genç Çiftçi Kadın Girişimcinin Büyük Başarısı
Genç Çiftçi Kadın Girişimcinin Büyük Başarısı Ali Demir
Bu içerik 5381 kez okundu.

Banaz’da ikamet eden Üniversite mezunu Ayşe Atak 2015 yılında Osman Atak ile evlendi.Osman Atak da üniversite mezunu bir genç, Uşak’ta bir özel şirkette çalışıyor. Ayşe Atak çalışıp aile bütçesine katkı sağlamak için araştırma içerisindedir, eşiyle birlikte önce küçük çaplı da olsa kültür mantarı yetiştirmeye karar verirler ve çalışmaya başlarlar neticede başarılı olurlar. Ayşe Atak 2015 yılında il Tarım Müdürlüğü’nün genç çiftçi proje çalışmalarına başvurur, yaptığı proje kabul görür ve kendisine destek amaçlı 30.000TL yardım yapılır.

   Atak çifti bu parayla kültür mantarı yetiştiriciliğini  genişletmek ister ve Alaba Köyü’ndeki baba evlerinin bahçesine 150 metre kare kapalı alan inşa ederler.İki bölüm halinde yapılan bu işletmede hem istiridye mantarı hem kültürü üretmeye başlarlar.Ayşe Atak ortalama yetmiş günde mantar hasadı yapabildiklerini, bu yetmiş günün ilk otuz beş günü mantarların kuluçka dönemi olduğunu kalan otuz beş günde ise hasat yaptıklarını belirtti. Ayşe Atak mantarın özellikle kışın çok tüketildiğini açıkladı.

    Ayşe Atak 150 metre karelik bu alanda ortalama yılda on tona yakın mantar ürettiklerini ve bunları Banaz esnaflarına sattıklarını söyledi. Ayşe Atak kursa katılarak kültür mantarı yetiştirme sertifikası aldıklarını önümüzdeki yıllarda açılacak olan kurslara da katılarak gelişen teknolojiden yararlanmak istediğini, mantar üretim alanını genişleterek marketler zincirlerine de mantar göndermek istediğini belirtti.Ayşe Atak eşinin kendisine bu konuda her zaman destek olduğunu ve yaptığı işten memnun olduğunu belirtti.

 Bu konuda bilgi almak isteyenler Osman Atak’a ulaşabilirler,tel:05418090973

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
Merve     2019-02-26 Bende istanbullu biriyim eşim uşak banazlı..köyü ve köy hayatını hayvanları çok seviyorum..istanbulu terk edip geldim her yere başvurdum sonuç alamadım.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Banazda Kuzu Kokoreç Yalçın  Kokreçte Yenir
Banazda Kuzu Kokoreç Yalçın Kokreçte Yenir
Tarihi Eser Kaçakçıları'na Uşak Jandarmasından Operasyon
Tarihi Eser Kaçakçıları'na Uşak Jandarmasından Operasyon