Kurban Bayramı Kutlamaları
UŞAK SERAMİK SAN. A.Ş.
ÖZ Hanedan Pide ve Kebap Salonu ÖZ Hanedan Pide ve Kebap Salonu
UŞAK SERAMİK SAN. A.Ş.

Yayın Balığı Yetiştiriciliği Deneme Projesi

Yayın Balığı Yetiştiriciliği Deneme Projesi

Yayın Balığı Yetiştiriciliği Deneme Projesi
Yayın Balığı Yetiştiriciliği Deneme Projesi Ali Demir
Bu içerik 1210 kez okundu.

 İlimiz sınırları dahilinde su kaynakları potansiyelinin verimli şekilde kullanılması, su ürünleri yetiştiriciliğinde sürdürülebilirliğin sağlanması, kaliteli/güvenli gıda temini için, su ürünleri yetiştiriciliği önem arz etmekte olup; Su ürünleri üretimi ilimizde etkin bir şekilde devam etmektedir. İlimizde 6 adet kara tesisi, 7 adet gölet tesisi ve 1 adet yapay gölet tesisi olmak üzere toplamda 14 adet üretim tesisi bulunmaktadır. Bu tesislerde alabalık, sazan ve yayın balığı üretimi yapılmaktadır. Bu sayı daha sonraki yıllarda da artmaya devam edecektir.

     İlimiz Merkez Güre Köyü İnönü ve Çukur Mevkiinde 165 ada 54-55 parsel nolu arazilerde oluşturulacak göletler ile 29 ton/yıl kapasiteli toprak havuzda yarı entansif metotla yayın balığı yetiştiriciliği yapmak isteyen Hülya YILDIRIM, 5 yıl süreyle deneme üretim izni almış olup, aynı mevkide yayın ve sazan balığı kuluçkahanesi yapmak isteyen Serkan YILMAZ gereken izinleri alma aşamasındadır. Aynı bölgede rekreasyon alanıda düşünülmektedir.  Bakanlığımızca proje 21.11.2016 yılında onaylanmıştır. Su kiralaması da Müdürlüğümüzce 19.12.2016 yılında onaylanmıştır.

     Bakanlığımızca kabul edilen Yayın Balığı Yetiştiriciliği Deneme Projesi İlimizde ilk defa üretimi olacak bir türdür. Bölgede de herhangi bir yayın balığı işletmesi bulunmamaktadır. Buda İlimizin tanınması, rekabet gücünün artması, ülke ekonomisine katkıda bulunacak bir proje olması sebebiyle yetiştiriciliği önem arz etmektedir.  Aynı zamanda Güre Köyü İnönü ve Çukur Mevkiinde rekreasyon alanında yapılacağından bölgeye canlılık kazandıracaktır.

     Proje kapsamında; müteşebbis tarafından Akdeniz Su Ürünleri Araştırma Enstitüsünden temin edilen toplam 2.000 adet yayın balığı yavruları İl Müdürümüz Ertan KELEŞ ve üreticimizce suya bırakılmıştır.Kaynak:Uşak il Tarım Müdürlüğü web sitesi

       Bu proje sayesinde, Uşak İli içerisinde yarı entansif yayın balığı üretiminin mümkün olup olmadığına bakılacaktır.

İlimize ve üreticimize hayırlı olmasını temenni eder, bol kazançlar dileriz.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Banazda Kuzu Kokoreç Yalçın  Kokreçte Yenir
Banazda Kuzu Kokoreç Yalçın Kokreçte Yenir
Tarihi Eser Kaçakçıları'na Uşak Jandarmasından Operasyon
Tarihi Eser Kaçakçıları'na Uşak Jandarmasından Operasyon