Kurban Bayramı Kutlamaları
UŞAK SERAMİK SAN. A.Ş.
ÖZ Hanedan Pide ve Kebap Salonu ÖZ Hanedan Pide ve Kebap Salonu
UŞAK SERAMİK SAN. A.Ş.

Vali Funda Kocabıyık Eşme İlçesinde Ziyaret Ve İncelemelerde Bulundu

Vali Funda Kocabıyık Eşme İlçesinde Ziyaret Ve İncelemelerde Bulundu

Vali Funda Kocabıyık Eşme İlçesinde Ziyaret Ve İncelemelerde Bulundu
Vali Funda Kocabıyık Eşme İlçesinde Ziyaret Ve İncelemelerde Bulundu Ali Demir
Bu içerik 966 kez okundu.

İlimizde göreve başlayan Vali Funda Kocabıyık ilçe ziyaretleri kapsamında, Banaz’ın ardından ikinci ziyaretini Eşme ilçesine yaptı.

Eşme ilçesine gelişinde Eşme Kaymakamı Murat Özdemir ve Eşme Belediye Başkanı Hacı Mustafa Çetin tarafından karşılanan Vali Funda Kocabıyık’a ziyareti sırasında İl Emniyet Müdürü İbrahim Ergüder, İl Jandarma Komutanı J. Albay Yalçın Baysal, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ömer Kalaylı ve İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Nacar da eşlik etti.

İnceleme programı kapsamında ilk olarak Eşme Kaymakamlığını ziyaret eden Vali Funda Kocabıyık’a burada Kaymakam Murat Özdemir tarafından ilçe hakkında bir brifing verildi. İlçenin sosyal, ekonomik ve kültürel altyapısı hakkında yapılan sunumun ardından ziyareti hakkında bir değerlendirme yapan Vali Funda Kocabıyık ilçeleri tanımak, kurum ve kuruluşlarda incelemelerde bulunmak, vatandaşlarla da bir araya gelmek üzere ilçe ve köy ziyaretlerine önem verdiğini ifade etti.

Vali Funda Kocabıyık ziyaretine ilişkin yaptığı açıklamada şunları söyledi: “İlimizi, ilçe ve köylerimizle birlikte en kısa sürede tanımak üzere hızlı bir şekilde ziyaret ve incelemelerde bulunacağım. Uşak olarak güçlü yönlerimizi ön plana çıkarıp, ihtiyaç duyulan hizmetleri öncelik sırasına göre gerçekleştireceğiz. İl ve ülke ekonomisine daha fazla katkı sağlayacak kamu ve özel sektör yatırımlarına ev sahipliği yapmaya ilişkin çalışmaları sevk ve koordine edeceğiz. Devletimizin kalkınma ve gelişmesine, refahın toplumun tüm kesimlerine yayılmasına ilişkin temel hedeflerin ilimizde de gerçekleşmesi için çalışıp gayret edeceğiz. Merkez ve ilçelerde gerçekleştirilecek kamu yatırımlarının da takipçisi olacak, ilgili süreçleri hızlandırmak amacıyla ilçelerimizde yerinde inceleme ve toplantılar gerçekleştireceğiz.”

İlçe kaymakamlığı ziyaretinin ardından Eşme Belediye Başkanlığını ziyaret eden Vali Funda Kocabıyık, belediyeye gelişinde Belediye Başkanı Hacı Mustafa Çetin tarafından karşılandı. Başkan Çetin ilçede belediye tarafından yürütülen hizmetler hakkında bir sunum yaptı. Belediye ziyaretine ilişkin bir açıklama yapan Vali Funda Kocabıyık “Eşme ilçemize yaptığım ziyarette de gördüm ki bizim insanımız vatanını seviyor, devletine bağlı, çalışkan. Kilimiyle meşhur bu ilçemiz, Uşak’ın kültürünü de yansıtması açısından ayrı bir önem taşıyor. Belediye Başkanımızdan aldığım bilgiler doğrultusunda ilçenin yerel hizmetlerinin her geçen gün nitelik ve nicelik açısından daha iyi seviyelere geldiğini müşahede ettim. Belediyelerimiz kentlerde yaşayan vatandaşlarımıza doğrudan hizmet sunan yerel yönetim kuruluşlarıdır. Buradaki organizasyon ne kadar iyi olursa, vatandaşımızın hayatı ne kadar kolaylaştırılırsa şehirlerimiz daha yaşanılabilir hale gelir. Türkiye’de son dönemlerde belediyecilikte bu anlamda çok önemli mesafeler kat edilmiştir” dedi.

Vali Funda Kocabıyık belediye ziyaretinin ardından, daha önce belediye hizmet binası olarak kullanılan şu anda Eşme Kent Arşivi Müzesi olarak hizmet veren binada incelemelerde bulundu. Vali Funda Kocabıyık “Eşme ziyaretim sırasında, daha önce ününü duyduğum ve bugün gerçekleştirdiğim ziyaret sırasında dokumasını yakından görme fırsatı bulduğum Eşme Kilimi, gerçekten sevgiyle, el emeği ve göz nuru ile ortaya çıkan bir sanat ürünü. İlimizin tanıtımının önemli parçaları arasında yer alan Eşme Kiliminin bu müzede üretilip sergilenmesi de çok isabetli olmuş” dedi.

Eşme Kent Arşivi Müzesindeki incelemelerin ardından Eşme esnafı ve vatandaşlarla da selamlaşıp sohbet eden Vali Funda Kocabıyık, okul gezisine çıkan ve belediye tarafından yaptırılan Kardelen parkta eğlenen Saraycık Köyü İlkokulu 3. Sınıf öğrencilerine de yakın ilgi gösterdi.

Vali Funda Kocabıyık’ın Eşme programı esnaf ziyaretinin ardından sona erdi.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Banazda Kuzu Kokoreç Yalçın  Kokreçte Yenir
Banazda Kuzu Kokoreç Yalçın Kokreçte Yenir
Tarihi Eser Kaçakçıları'na Uşak Jandarmasından Operasyon
Tarihi Eser Kaçakçıları'na Uşak Jandarmasından Operasyon