Kurban Bayramı Kutlamaları
UŞAK SERAMİK SAN. A.Ş.
ÖZ Hanedan Pide ve Kebap Salonu ÖZ Hanedan Pide ve Kebap Salonu
UŞAK SERAMİK SAN. A.Ş.

Uşak Doğu Türkistan İçin Yürüdü…

Uşak Doğu Türkistan İçin Yürüdü…

Uşak Doğu Türkistan İçin Yürüdü…
Uşak Doğu Türkistan İçin Yürüdü… Ali Demir
Bu içerik 889 kez okundu.

UŞAK DOĞU TÜRKİSTAN İÇİN YÜRÜDÜ .

Kardeşlik ve Dayanışma Platformu üyelerinin Doğu Türkistan’da yaşanan zulme tepki ve Doğu Türkistan’a destek yürüyüşü düzenledi.  

Kardeşlik ve Dayanışma Platformunun düzenlediği yürüyüşe çok sayıda vatandaş katıldı. Çin’in Doğu Türkistan’da yapmış olduğu zulme tepki göstermek için düzenlenen etkinliğe Uygurr Türkü Erşidin ERKİN ve beraberindeki arkadaşları katıldı.

Platform adına açıklama yapan Uşak Alperen Ocakları İl Başkanı Mehmet SEZER Uşak Kardeşlik ve Dayanışma Platformu olarak, dünyanın neresinde bir zulüm varsa onu duyurmaya, dünyanın neresinde bir mazlum varsa onun çığlığı olmaya çalıştık.

Gün oldu Mısır daki ıhvanlar için toplandık, gün oldu Gazze’ nin sapan taşlı çocukları için yandı yüreklerimiz. İşte bugün de altmış yıldır Çin işkencesi diye Dünya literatürüne geçmiş işkence metotlarına her yıl yenilerini ekleyerek Doğu Türkistan’ daki kardeşlerimizin üzerinde uygulayan Çin’e Onlar bizim kardeşlerimiz demek için toplandık. Hz. Ali’nin sözüyle Zulmü durduramıyorsak bari duyuralım

http://xn--uakhavadis-e9b.com/wp-content/uploads/2019/01/3d75c4aa-a6d7-40df-92c8-5ee81bbb64e0-1-1024x680.jpg

Sevgili Uşaklılar biz bu programı Doğu Türkistan’ daki zulmü sizlere duyurmak için tertipledik. Şu anda aramızda oradan iki yıl önce, üç yıl önce, beş yıl önce gelmiş; zulmün, işkencenin ve soykırımın canlı şahitleri var. 72 yaşındaki annesi hapiste olan, eşi hapiste olan, çocuklarından iki yıldır hiçbir haber alamayan, ailesinin tamamı toplama kamplarında tutulan Doğu Türkistanlı kardeşlerimiz var. Ben sözü onlara bırakmak istiyorum. diyerek teşekkür etti .

Doğu Türkistanlı Uygur Türkü Erşidin ERKİN ve Zülfikar Ali basın açıklaması yaptı. burada biz size bizim için savaşın demiyoruz sesimizi duyurun diyoruz burada katliam yapılıyor dedi. Program Doğu Türkistan için yapılan dua ile son buldu. Katılım sağlayan destek veren herkese teşekkürler.Haber ve fotoğraflar:Alaattin Karahan

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Banazda Kuzu Kokoreç Yalçın  Kokreçte Yenir
Banazda Kuzu Kokoreç Yalçın Kokreçte Yenir
Tarihi Eser Kaçakçıları'na Uşak Jandarmasından Operasyon
Tarihi Eser Kaçakçıları'na Uşak Jandarmasından Operasyon