Kurban Bayramı Kutlamaları
UŞAK SERAMİK SAN. A.Ş.
ÖZ Hanedan Pide ve Kebap Salonu ÖZ Hanedan Pide ve Kebap Salonu
UŞAK SERAMİK SAN. A.Ş.

Anadolu’nun Bozkırında Bir Başarı Öyküsü-Doğan Kuryemişin Müthiş Yükselişi

Anadolu’nun Bozkırında Bir Başarı Öyküsü-Doğan Kuryemişin Müthiş Yükselişi

Anadolu’nun Bozkırında Bir Başarı Öyküsü-Doğan Kuryemişin Müthiş Yükselişi
Anadolu’nun Bozkırında Bir Başarı Öyküsü-Doğan Kuryemişin Müthiş Yükselişi Ali Demir
Bu içerik 9707 kez okundu.

Bu müthiş yükselişin kahramanı 1990 doğumlu 29 yaşındaki genç girişimci Abdullah Doğan. Doğan Kuruyemiş’in kurucusu Abdullah Doğan, memur bir ailenin çocuğu olarak Uşak’ta dünyaya geliyor, ilkokulu, ortaokulu ve liseyi Büyük Oturak Kasabasında(Büyük oturak şu anda köy) okuyor. Abdullah Doğan, liseden sonra öğrenimini Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Makine Mühendisliği ve Ziraat Fakültesi bölümlerini okuyarak başarıyla tamamlıyor. Genç girişimci Abdullah Doğan, daha üniversite son sınıftayken iş adamı olmak için planlar yapıyor, kuracağı iş yerinin alt yapısını oluşturmaya çalışıyor ve mezun olur olmaz bismillah deyim kolları sıvıyor ve iş hayatına atılıyor. Abdullah Doğan önce Banaz’da uygun bina ve arsa arıyor ama istediği gibi bir bina ya da arsa bulamayınca işyerini kendi kasabasında yani deyim yerindeyse Anadolu’nun bozkırında kurmaya başlıyor. Abdullah Doğan 2014 yılının haziranında başlıyor kuru yemiş fabrikasının yapımına, fabrika inşaatını on ay gibi kısa bir sürede 2015 yılının martında bitiriyor ve neticede Doğan kuru yemiş ve paketleme fabrikası tamamen öz kaynaklar kullanılarak üretime geçiyor.

   Fabrikada çerez ürünlerinden 28 çeşit ürün işlenmektedir. Fabrikada” Uzun Mustafa “ismiyle Türk kahvesi de üretilmekte ve pazarlaması yapılmaktadır. Ayrıca fabrika, ürün şoklamada Türkiye’de bulunan on firmadan biridir. Fabrikadan Uşak, Afyon, Kütahya, Manisa ve Denizli illerine toptan mal satışı yapılmaktadır. Fabrika ilk satış mağazasını Banaz’da Belediye binası arkasında bulunan iş yerinde açtı. Satış mağazasında bulunan tüm ürünler Doğan kuruyemiş fabrikası ürünü, Abdullah Doğan önümüzdeki zaman dilimi içerisinde fabrika satış mağaza sayısını artıracaklarını belirtti. Şu anda Doğan Kuru Yemiş fabrikasında ve pazarlama işlerinde 14 kişi çalışmaktadır.

  Abdullah Doğan, Türkiye’de fırında ısıtılabilen ilk kuru yemiş ambalajlarını tasarlayıp uygulamaya koyarak Türk patent enstitüsünden onaylatıp telif ve kullanım hakkını aldıklarını belirtti.

 Abdullah Doğan, fabrikada günde ortalama üç ton kuru yemiş ürettiklerini, hedeflerinin ileriki yıllarda çıtayı olabildiğince yükseltip “Doğan kuru yemiş” markasını ulusal bir marka haline getirmek ve ilimizi en iyi şekilde temsil etmek olacaktır dedi.

 Banaz Güncel Haber Sitesi olarak Anadolu’nun bozkırındaki bir beldede dört yıl gibi kısa bir sürede kuru yemiş alanında büyük bir başarıya imza atan ve modern bir fabrika kuran genç girişimci Abdullah Doğan ve ekibini kutlar başarılarının devamını temenni ederiz. Memleketin sizin gibi cesur ve başarıları gençlere çok ihtiyacı var tekrar tekrar kutlarız.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
mustafa     2019-12-13 çok başarılı tavsiye ederim ekonomik ve kaliteli
TUĞRUL     2019-02-04 Helal olsun.Allah yolunu açık etsin
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Banazda Kuzu Kokoreç Yalçın  Kokreçte Yenir
Banazda Kuzu Kokoreç Yalçın Kokreçte Yenir
Tarihi Eser Kaçakçıları'na Uşak Jandarmasından Operasyon
Tarihi Eser Kaçakçıları'na Uşak Jandarmasından Operasyon