Kurban Bayramı Kutlamaları
UŞAK SERAMİK SAN. A.Ş.
ÖZ Hanedan Pide ve Kebap Salonu ÖZ Hanedan Pide ve Kebap Salonu
UŞAK SERAMİK SAN. A.Ş.
Aile Danışmanlığı Hakkında Bilinmeyenler
Ela Nur AKÇAY

Aile Danışmanlığı Hakkında Bilinmeyenler

Bu içerik 856 kez okundu.
Reklam

Aile danışmanlığı, Aile Yasası çerçevesinde verilen danışmanlık hizmetine denir. Aile danışmanı, ilişkiler açısından sorunları olan insanların, evlilik, ayrılık ve boşanma sırasında, çocuklarla ve aile ile ilgili kişisel veya kişiler arasındaki sorunların üstesinden daha rahat bir şekilde gelmelerine yardımcı olmaktadır. Bu noktada aile danışmanı bir katalizör görevindedir, süreci daha kolay atlatmanıza veya yeni bir yaşama geçişinizde size yardımcı olur. Aile danışmanları, eşler arasındaki iletişim sorunları, anne-baba ve çocuk arasındaki iletişim sorunlarına, boşanma süreçlerine, flört aşamasına ve aldatma sorunlarına kadar tüm sorunlarda çözüm odaklı çalışma yapmakta, bu sorunların halledilmesini ya da en hasarsız bir şekilde atlatılmasını sağlamaktadır.

Aile danışmanlığı hizmet alanları;

• Flört dönemi anlaşmazlıkları,

• Evliliğe geçiş aşaması adaptasyonu,

• İş-Özel hayat arasındaki dengesizlikler,

• Eşler arasındaki iletişimsizlik, geçinememe, anlaşmazlıklar,

• Evlilikteki çatışma problemleri,

• Kayıp, yas,

• Evlatlık alan aileler ve evlatlık olan eş,

• Aile içi şiddet,

• Aile İçi cinsel taciz,

• Depresyonda Evlilik ve Aile Terapisi,

• Aldatma veya aldatılma sorunları, sadakatsizlik,

• Cinsel yaşamda var olan/olabilecek sorunlar,

• Anne - baba ile çocuk ilişkileri, okul sorunları,

• Boşanma öncesi/sonrası adaptasyon süreci.

• Yeniden evlenen çiftler Çift ve Aile danışmanlığı hizmeti alabilirler.

 

Kadınlar ve erkekler birbirlerinden farklıdır. Bu yüzden beklentileri de farklıdır. Erkekler sonuç odaklıyken kadınlar tam tersi süreç odaklıdır ve ayrıntılarda gezinir. Erkekler için bir durum/olay/konuya yüzeysel bakmak yeterlidir. Erkeklerin ve kadınların farklı yaradılışlarından kaynaklı çiftler veya eşler arasında anlaşmazlıklar ve iletişim problemleri ortaya çıkabilmektedir. Anlaşılma isteği, ilgi, sevgi, güven duygularının karşı tarafa aktarımında bir sorun oluştuğunda çiftler arasında veya evlilikte sorunlar da ortaya çıkmaya başlar. Bu sorunlar birlikte paylaşılmadıkça ve üstesinden gelinmeye çalışılmadıkça bataklık gibi içe çekildiğinizi hissedersiniz. O küçük sorun artık size yük gibi gelir ve acı vermeye başlar. Arkadaşlarınızla, ailenizle paylaşırsınız kimi zaman anlaşılmadığınızı düşünürsünüz veya tek taraflı soruna bakış açınız oluşur. Anlaşıldığınızı hissetmek, objektif olarak dinlenilmek ve evliliğinizde karı koca olarak halledemediğiniz sorunların üstesinden gelmek istemeniz en doğal hakkınız. En önemli evlilik sorunlarından bir diğeri de evlendikten sonra eşlerden biri ötekini ya da ikisi de birbirini değiştirmeye, kendi düşündüğü şekilde kalıba sokmaya çalışmakta, bu olmayınca da ciddi tartışmalar ortaya çıkmaktadır. Eğitimli bireylerde bile bu duruma çok sık rastlanmaktadır. Bununla birlikte eşler arasındaki cinsel uyum da çok önemlidir. Bu uyum yitirilince evliliği devam ettirmek zorlaşmakta, çiftler arasında dışarıda arayışlara girilmekte ve evlilik çekilmez hale gelebilmektedir.

Evliliğiniz ve ilişkiniz için profesyonel bir destek almak toplumda hala aşılamamış tabulardan biridir. Doğal olarak yaşadıklarınızı ve evliliğinizi yabancı bir insana anlatıyor olmak, herkesin duyacağı kaygısını taşıyor olmak sizi yardım almaktan alıkoyabilir. Bununla birlikte söz konusu sizin ve ailenizin mutluluğuysa buna toplumsal tabular engel olmamalı. Danışmanlıktaki en önemli altın kurallardan ikisi gizlilik ve güven ilişkisidir. Gizlilik ve güven ilkeleri, seanslar boyunca danışanın kendini iyi hissetmesini ve konuşulanların kendi rızası dışında paylaşılmayacağını bilmesini sağlar. 

Evlilik sorunları nedeniyle terapistlere başvuruların arttığı gözlenmektedir. Bu sorunları sadece evlilikte yaşanan sorunlar olarak değil, evlilik öncesi aday eşlerin arasındaki ilişkilerle başlamakta, evliliğe hazırlık ve evlenme süreciyle artmakta, çoğu aile içinde de devam etmektedir. Evlilik danışmanlığının yanı sıra eş seçimi konusunda da danışma talepleri artmaktadır. Birliktelik ve evliliklerde her kişinin öncelikle kendisini tanıması daha sonra birliktelik veya evliliklerine bakmaları önemlidir. Kişi, kendini tanıdığı zaman isteklerinin farkında olur ve partnerini, isteklerini tanımaya başlar. Birbirinizin sevgi dilini bilmeli, anlamalı ve doyurmalısınız. Eşler, bazen birbirlerinin isteklerini görememeye veya görmezden gelmeye başlarlar. Bu konuyu eşinizle konuşmalı ve üstesinden gelebilmek için çabalamalısınız. Sonrasında ilişkiniz ve evliliğiniz daha sağlam temellere dayanarak devam eder ve kalitesi artar. 

 Ela Akçay

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Banazda Kuzu Kokoreç Yalçın  Kokreçte Yenir
Banazda Kuzu Kokoreç Yalçın Kokreçte Yenir
Tarihi Eser Kaçakçıları'na Uşak Jandarmasından Operasyon
Tarihi Eser Kaçakçıları'na Uşak Jandarmasından Operasyon