Kurban Bayramı Kutlamaları
UŞAK SERAMİK SAN. A.Ş.
ÖZ Hanedan Pide ve Kebap Salonu ÖZ Hanedan Pide ve Kebap Salonu
UŞAK SERAMİK SAN. A.Ş.
Medical Park Uşak Hastanesi
Opr. Dr. Kenan Selçuk TUNCAY

Medical Park Uşak Hastanesi

Bu içerik 897 kez okundu.
Reklam

Burnumuzun arkasında bulunan geniz eti ve boğazımızda yer alan bademcikler bağışıklık sistemine ait dokulardır. Bunlarla birlikte birçok bağışıklık sistemine ait doku vücudumuzda yer almakta, solunum ve gıda yoluyla ağız ve burnumuzdan giren mikropları tutarak hastalık yapmasına engel olmaktadırlar.
Bu dokuların iltihaplanması sonucu bademcik ve geniz eti enfeksiyonları oluşur. Yüksek ateş, halsizlik, iştahsızlık, boğaz ağrısı, burun tıkanıklığı, yutma zorluğu, konuşma güçlüğü, öksürük, burun akıntısı gibi belirtiler gösterir. 
Enfeksiyona neden olan mikroplardan A grubu beta hemolitik streptokoklar ciddi kalp hastalıkları, böbrek ve eklem hastalıklarına yol açabilir. Yüksek ateşle seyrettiği için çocuklar havale geçirebilir.
Geniz eti ve bademciklerin sık iltihaplanması, ailesel nedenler sonucu büyük olması ya da büyümesi önemli sağlık sorunlarına yol açabilir. Geniz eti veya bademciklerin büyümesi, uykuda solunum bozukluğuna, çocuğun gelişim geriliğine, ağız ve diş yapısında bozulmalara, iştahsızlığa, okul başarısında düşüklüğe, orta kulak iltihaplarına ve buna bağlı olarak da işitme kayıplarına yol açabilir.
Hastalıkların tedavisinde enfeksiyonun aktif olduğu dönemlerde enfeksiyonla mücadele, antibiyotikler, ateş düşürücüler, ağrı kesiciler gerekir. Enfeksiyonlar sık tekrarlarsa ya da büyüklüğüne bağlı olarak yukarıda saydığımız solunum zorluğu şikâyetlerine (horlama, ağzı açık uyuma v.b.) yol açmışsa cerrahi olarak müdahale edilmesi gerekir. Bu durumlarda mutlaka KBB uzmanına başvurulmalıdır

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Banazda Kuzu Kokoreç Yalçın  Kokreçte Yenir
Banazda Kuzu Kokoreç Yalçın Kokreçte Yenir
Tarihi Eser Kaçakçıları'na Uşak Jandarmasından Operasyon
Tarihi Eser Kaçakçıları'na Uşak Jandarmasından Operasyon