Kurban Bayramı Kutlamaları
UŞAK SERAMİK SAN. A.Ş.
ÖZ Hanedan Pide ve Kebap Salonu ÖZ Hanedan Pide ve Kebap Salonu
UŞAK SERAMİK SAN. A.Ş.
Merhaba, bugünkü yazımda siz değerli okuyucularıma yüz gençleştirmede kullandığımız basit ve kolay uygulanabilen cerrahi olmayan tedavi yöntemlerinden olan Botoks ve Dolgu uygulamalarından bahsedeceğim.
Opr. Dr. Kenan Selçuk TUNCAY

Merhaba, bugünkü yazımda siz değerli okuyucularıma yüz gençleştirmede kullandığımız basit ve kolay uygulanabilen cerrahi olmayan tedavi yöntemlerinden olan Botoks ve Dolgu uygulamalarından bahsedeceğim.

Bu içerik 1202 kez okundu.
Reklam

Merhaba, bugünkü yazımda siz değerli okuyucularıma yüz gençleştirmede kullandığımız basit ve kolay uygulanabilen cerrahi olmayan tedavi yöntemlerinden olan Botoks ve Dolgu uygulamalarından bahsedeceğim.
Botoks
Yüz gençleştirmede kullanılan cerrahi dışı en yaygın yöntemlerden birisi botoks uygulamasıdır. Botoks uygulamasında kullanılan madde, Clostridium Botulinum adlı bakteri tarafından salgılanan bir proteindir. Bu madde sinirlerden kaslara geçen elektriksel iletiyi bloke ederek, uygulanan bölgedeki kasın fonksiyonunu geçici olarak azaltır veya yok eder. Kas fonksiyonunu kaybedip kasılamayınca, kasın üzerindeki cilt gevşer ve böylece ciltteki kırışıklıklar yumuşar veya tamamen kaybolur. Gülme, kızma, üzülme, ağlama, şaşırma ve göz kısma gibi yüz mimik hareketleri sırasında yüz kasları kasılır ve buna bağlı olarak ciltte kırışıklıklar oluşur. Başlangıçta bu kırışıklıklar sadece mimik hareketleri sırasında ortaya çıkıp sonra kaybolurken, yıllar içinde tekrarlanan yüz mimik hareketleri sonucu bu kırışıklıklar kalıcı olur. Botoks günümüzde yüz kırışıklıklarını gidermede kullanılan en popüler yöntemdir. En sık olarak alın ve kaşlar arasındaki kırışıklarda, daha az sıklıkla göz kenarlarındaki kaz ayaklarında kullanılır. Bunlara ek olarak burun sırtı, dudaklar, çene ve boyun bantlarında da kullanılabilir. Botoksun etkisi uygulamadan 3-4 gün sonra başlar. Etki süresi genellikle 3-6 ay arasında değişir. Etki süresi kişiden kişiye farklılık gösterebilir. Birkaç tedaviden sonra etki süresi 6-8 aya kadar uzayabilir. Önemli bir alerjik reaksiyon bildirilmemiştir. Bu nedenle hassasiyet testine gerek yoktur. Botoks yüz kırışıklıklarında estetik amaçlı olarak uzun yıllardır kullanılmaktadır. Üst yüz kırışıkları için Amerika Gıda İlaç İdaresi’nin (FDA) kullanım onayı vardır. Botoks uygulaması için çok az kısıtlama vardır. Hamileler ve nörolojik hastalığı olanlarda kullanılmamalıdır. Botoks ayaktan tedavi şeklinde 15 dakikalık bir periyotta uygulanabilir. Ağrısız kolay uygulanabilen bir yöntem olması en büyük avantajlarından biridir.
Dolgu
Dolgu enjeksiyonu mimik hareketi olmaksızın oluşan kırışıklıkları düzeltmek, bazı dokuları kaldırmak, doku eksikliklerini gidermek için yapılan işlemin ismidir. Yüz mimik hareketleri ile ortaya çıkan kırışıklarda botoks, mimik hareketi yapılmaksızın da olan kırışıklıklarda dolgu, cilt sarkmalarında ise yüz germe ameliyatları yapılmaktadır. Bazı hastalarda her üç tekniğin de kullanılması gerekebilir. Örneğin alın ve kaşlar arasındaki kırışıklıklarda ilk tercih botokstur. Derin alın kırışıklıklarında botoks tek başına yeterli olmaz. Bu durumda tedaviye dolgu da eklenmelidir. Kazayağı bölgesi için de durum aynıdır. Hafif kaş düşüklüğünde kaş dolgu ile kaldırılabilir, ancak orta-ağır derecede kaş düşüklüğü var ise kaşı ameliyatla kaldırmak gerekebilir. Elmacık kemikleri dolgu ile daha belirgin hale getirilebilir. Ancak elmacık kemiklerin belirginleştirilmesinde; ameliyat ile implant yerleştirilmesi veya orta yüz germe işlemleri de yapılabilir. Tercih edilen yaklaşım dolguyu botokstan 2 hafta sonra uygulamaktır. Botoks ile yüz mimik hareketleri baskılandığından ciltteki kırışıklıklar hafifler, daha yüzeysel bir hal alır. Bu sayede kırışıkların gerçek boyutu tespit edip daha ideal doz ayarlaması yapılabilir. Diğer yandan aynı anda yapılmasında da herhangi bir sakınca yoktur. Burun estetiğinde tercih edilmesi gereken yöntem ameliyattır. Ancak genel anestezi almasını engelleyen bir hastalığı olanlarda, ameliyat olmaktan korkanlarda veya daha önce burun estetiği ameliyatı olmuş ancak burun sırtında hafif problemleri olanlarda dolgu ile burun estetiği yapılabilir. Dolgu ile burun estetiği planlanıyor ise işlem ilk olarak eriyebilen bir dolgu maddesi ile gerçekleştirilmelidir. Çünkü hasta dolgu ile yapılan burun estetiğinden memnun kalmayabilir, yapılan işlem geri dönüşümlü olmalıdır. Eğer hasta eriyebilen dolgu ile yapılan burun estetiğinden memnun kalmışsa aynı işlem daha sonra daha uzun etkili dolgu maddesi ile tekrar edilebilir.
İki çeşit dolgu maddesi vardır: Biyolojik olarak parçalanmayan (kalıcı) dolgular ile parçalanan (eriyebilen) dolgular. Parçalanmayan dolgu maddelerinin (silikon, poliakrilamid, polialkilamid) uzun dönem sonuçları henüz çok iyi bilinmemektedir. Kalıcı dolgu maddelerinin en sık görülen komplikasyonu granülom oluşumudur. Amerika Gıda İlaç İdaresi (FDA) silikonun dolgu maddesi olarak kullanımını, ciddi yan etkilerinden dolayı 1991 yılından beri onaylamamaktadır. Kollajen, hyaluronik asit kullanıma girene kadar en çok tercih edilen eriyebilen dolgu maddesi idi. Hayvandan elde edilen kollajen aşırı duyarlık reaksiyonuna neden olabilir. Bu nedenle bu tür bir dolgu maddesi kullanılacaksa kullanmadan önce bir deneme testi (pretest) yapılmadır. Deneme testi sonucu 1 ay sonra değerlendirilir, eğer bir probleme neden olmamışsa kollajen dolgu maddesi olarak kullanılabilir. İnsandan elde edilen kollajende ise böyle bir teste gerek yoktur. Kollajen dolguda zamanla bir miktar hacim kaybı olacağından gereken miktardan biraz daha fazla enjeksiyon (over-correction) yapılır.
Yüz kırışıklıklarında tüm dünyada en yaygın kullanılan dolgu maddesi Hyalüronik asittir. Hyaluronik asit bir glikozaminglikondur. Hyaluronik asit kuş (Hylafrom) veya bakteri kaynaklı (Restylane/Juvederm/HydraFill) olabilir. Hyaluronik asit güvenli bir üründür, Amerika’da FDA onayı vardır. Alerjik değildir, uygulama öncesi preteste ihtiyaç yoktur. Hyaluronik asit cildimizde bulunan bir yapı taşıdır. Hidrofiliktir , yani su tutar ve deri gerginliğini artırır. Enjekte edildiği bölgeye hacim verir. Değişik markaların değişik yoğunlukta birçok ürünü vardır. Ürünün yoğunluğuna bağlı olarak etkisi 6-9 ay kadar sürer. Bu süre sonunda dolgunun tekrarı gerekir. Dolgunun kullanım alanları; Kaş düşüklüğünde (sadece hafif düşüklüklerde), yüze kontur vermede (elmacık kemiklerini belirginleştirmede, yanak çöküklüklerinde), deri kırışıklıklarında (hafiften derine tüm kırışıklıklarda), dudak dolgunlaştırmada , ağız çevresindeki sigara kırışıklıklarında, burun ucunu kaldırmada, burundaki çöküklüklerin veya burun kemerinin giderilmesinde kullanılır. Dolgu uygulaması da ayaktan kısa süreli (15-30 dakika) tedavi şeklinde uygulanabilir. Uygulama bölgesine göre lokal anestezi ve/veya buz kullanarak ağrısız bir şekilde yapılır.

 

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Banazda Kuzu Kokoreç Yalçın  Kokreçte Yenir
Banazda Kuzu Kokoreç Yalçın Kokreçte Yenir
Tarihi Eser Kaçakçıları'na Uşak Jandarmasından Operasyon
Tarihi Eser Kaçakçıları'na Uşak Jandarmasından Operasyon