Kurban Bayramı Kutlamaları
UŞAK SERAMİK SAN. A.Ş.
ÖZ Hanedan Pide ve Kebap Salonu ÖZ Hanedan Pide ve Kebap Salonu
UŞAK SERAMİK SAN. A.Ş.
Bilinçsiz Yapılan Diyetler Kalıcı Hasarlar Yaratabilir!
A.Ceren Döğerli Kantar

Bilinçsiz Yapılan Diyetler Kalıcı Hasarlar Yaratabilir!

Bu içerik 730 kez okundu.
Reklam

Kilo vermek için arkadaşınızdan duyduğunuz veya bir magazin dergisinde gördüğünüz “bir haftada 3 kilo verin” diyetine başlıyor ama ilk hafta çok kilo verdikten sonra ikinci hafta bir türlü kilo veremiyor musunuz ya da moda diyetlerden uyguladınız  ancak verdiğiniz kiloları kısa bir süre içerisinde geri mi aldınız?

Evet. Çünkü yağı tamamen eritecek ve yağ tabakasının oluşmasını engelleyecek bir besin veya ilaç yoktur. Bu tür diyetler sadece vücudumuza zarar verip,hiç yoktan aç kalmamıza sebep olurlar.

Neden kilolarımızdan kurtulamadığımızı biliyor muyuz?

Sağlıklı kiloda olmanın faydaları kesinlikle tartışılmaz. Sağlıklı kiloya ulaşmak için tercih edilen yöntemler de sağlığın korunmasında önemlidir. Aksi halde uygulanan yöntemler de fazla kilo kadar başka tehlikeli sonuçlar ortaya çıkarabilir. Bir çok moda diyet kısa sürede hızlı kilo kaybı sağlama vaadiyle ortaya atılıyor. Verilen kiloların büyük bir kısmı vücudun kas kütlesinden ve su kaybındandır. Bu diyetlerin bilimsel bir kanıtlanmışlığının olmamasının yanı sıra, tek tip besin tüketimine dayalı olmalarıdır. Çok düşük kalorili, tek tip beslenmeye dayalı şok diyetlerle veya mucize diyetlerle yağ kaybından çok kas kaybı olduğu bilinmektedir. 

Sağlıklı kilo verme kişinin boyuna, cinsine, yaşına,içerisinde bulunduğu ortama ve kan değerlerine göre o kişiye özel olarak ayarlanmalıdır. Kişiye özgü diyetlerde amaç verilen kilonun yağ kütlesinden olmasıdır ve kişinin beslenme alışkanlığını düzelterek hayatı boyunca kalıcılık sağlamaktır.

Sağlıklı ve kalıcı kilo verin,moda diyetlere kanmayın…

BESLENME VE DİYET UZMANI

A.Ceren Döğerli Kantar     

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Banazda Kuzu Kokoreç Yalçın  Kokreçte Yenir
Banazda Kuzu Kokoreç Yalçın Kokreçte Yenir
Tarihi Eser Kaçakçıları'na Uşak Jandarmasından Operasyon
Tarihi Eser Kaçakçıları'na Uşak Jandarmasından Operasyon