Kurban Bayramı Kutlamaları
UŞAK SERAMİK SAN. A.Ş.
ÖZ Hanedan Pide ve Kebap Salonu ÖZ Hanedan Pide ve Kebap Salonu
UŞAK SERAMİK SAN. A.Ş.
 Probiyetikler
A.Ceren Döğerli Kantar

Probiyetikler

Bu içerik 635 kez okundu.
Reklam

Son zamanlarda yaygın olarak duyduğumuz probiyotiklerden bahsetmek istiyorum.

Vücudumuzda milyarlarca mantar,bakteri ve vürislerden oluşan , hayati bir öneme sahip çok hassas bir mikorganizma sistemi vardır. Bu sistem bağırsaklarımızda oldukça yoğun bulunmaktadır.probiyotikler,sindirim sistemi yolu ile dışarıdan aldığımız dost bakterilerdir.zararlı mikroorganizmaların sayısı yararlı mikroorganizmaların sayısını aştığında kötü bakteriler kontrolü ele alır  ve bu denge bozulur. Bağırsaklarda meydane gelen durum sonucu ishal,gaz,kabızlık gibi sindirim sistemi bozuklukları görülebilir. Besinlerin emilimi istenildiği gibi gerçekleşmeyebilir. Bu kişilerde kilo ile ilgili prolemler veya vitamin mineral eksiklileri ve buna bağlı hastalıklar meydana çıkabilir. Özellikle K vitamini,biyotin,B12,niasin gibi vitaminlerin sentezini yapar.depresyonu azlatır.kansere karşı iyi bir savunucudur.,böbrek taşı oluşumunu azaltır.mide asidi ve safraya karşı direnölidir.

Yapılan çalışmalar düzenli olarak probiyotik kullanımının kilo verme hızını arttırdığını ve kilo nun korunmasına yardımcı olduğunu gösteriyor. Hatta bir çalışmada ;12 hafta boyunca bayan grubun bir kısmına porbiyotik desteği ile diyet uygulanmış,diğer gruba ise sadece diyet programı uygulanmış . Sonunda probiyotik alan grup ortalama 4,4 kg yağ kaybı sağlarken diğer grup ortalama 2,6 kg yağ kaybı sağlamış.

Peki  kilo vermek isteyen herkes probiyotik  tablet kullanmalı mı ?

 Tabiki hayır. Ancak kullanımında bir zararı olmayacaktır. Çünkü bizim probiyotik bakterileri içerisinde bulunduran besinleri tercih etmemiz de yeterli olacaktır.

Fasulye, nohut ,enginar,pırasa,soğan,sarımsak,buğday,kuşkonmaz,muz,yoğurt,süt tozu,tereyağı bu besinler de probiyotik içerir. Özellikle ev yapımı yoğurtlar ve yoğurt mayası güçlü bir probiyotiktir. Eğer bu besinleri yeteri miktarda tüketemiyorsa kilo dengesini sağlamak amaçlı probiyotik tabletlerden kullanılabilir.

Probiyotik desteğinin ilave olarak kullanması gerekli durumlar,kronik kabızlık veya ishal durumları olabilir. Mide ve böbrek rahatsılığı çeken kişilerde , vücut direncinin düştüğü durumlarda ,fazla ilaç kullanılması gerekli olanlarda,ürtiker gibi sinir sistemine bağlı cilt problemlerinde rahatlıkla tercih edilebilir. Sağlıklı bir bireyinde kullanmasında sakınca olmaz ,vücudundaki yararlı bakteri sayısı arttığı için daha sağlıklı bir yaşamın devamlılığını sürdürebilir. Fakat zorunlu kullanımı gerektirmez. 

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Banazda Kuzu Kokoreç Yalçın  Kokreçte Yenir
Banazda Kuzu Kokoreç Yalçın Kokreçte Yenir
Tarihi Eser Kaçakçıları'na Uşak Jandarmasından Operasyon
Tarihi Eser Kaçakçıları'na Uşak Jandarmasından Operasyon